Stränder på Ios Grekland

Om du reser till Ios Grekland så bjuds du på några av Medelhavets vackraste stränder. Här hittar du populära Mylopotas strand, vackra Manganari och avskilda stränder som Valmas och Koltsani. Detta trots att de ligger på gångavstånd från byn! I denna guide till stränder på Ios Grekland så kommer jag att tipsa dig om mina personliga favoriter på denna underbara ö i Medelhavet.

Mylopotas

Detta är den överlägset mest besökta stranden på ön och här samlas alla turister på eftermiddagen. Under förmiddagen sover de flesta på Ios och då har du möjlighet att ha stranden för dig själv eller i alla fall inte behöva dela den med allt för många. Här hittar du solstolar som du kan hyra men det finns även gott om oexploaterad sand där du kan ligga och sola utan kostnad om du föredrar det. Stranden kantas av restauranger och poolområden, de flesta är öppna för vem som helst och utan kostnad. Populärast är Far Out Club där du kan ligga och sola på gratis solstolar, slappa på stora kuddar eller bada i polerna. Här spelas det musik hela dagen och under eftermiddagarna är det ofta poolparty här. Så köp en drink i baren och börja festa när solen är uppe! På Ios är det party dygnet runt under sommaren! På Mylopotas strand hittar du även massor av vattenaktiviteter som dykning, bananbåtar mm. Så reser du till Ios i Grekland för att festa och ha kul så är det nog på denna strand som du kommer att tillbringa de flesta av dina dagar.Mylopotas Ios Grekland

Guide till de bästa stränderna på Ios i Grekland

Denna grekiska ö har många stränder att välja på. På gångavstånd från Chora hittar förutom Mylopotas även Gialos som är en lång fin strand belägen precis bredvid hamnen. Fortsätter du förbi Gialos så kommer du till den lilla stranden Tzamaria som är lite mer stening än de andra på ön. Fortsätter du därefter över kullen så kommer du till Koumbara med vatten på två sidor. Tyvärr missar de flesta turister på Ios denna strand som förtjänar fler besökare. Går du istället åt andra hållet när du är i hamnen så kommer du till en väldigt liten och avskild strand som heter Valmas. Här hittar du en enda taverna som ligger ända nere vid vattnet och detta är ett underbart ställe att njuta av det grekiska lugnet på och sövas av ljudet från vågorna. Ytterligare en strand som ligger på gångavstånd från byn är Kolitsani. Hit kommer du om du svänger av åt höger innan Scorpions Club när du går mot Mylopotas. Denna strand var tidigare en nakenstrand men numera är det förbjudet att bada naken på Ios. Detta är en av de stränder som ligger allra närmast Ios by men som ändå har väldigt få besökare. Troligtvis för att så få känner till att den ligger gömd här.

Stranden MylopotasEn av de vackraste stränderna på Ios ligger på öns sydligaste ände och heter Manganari. Den består av två långa halvmåneformade stränder med vacker vit sand och långgrunt vatten att bada i. Det finns även flera mindre stränder i nära anslutning till denna pärla bland grekiska stränder. Du kommer enklast till Manganari med buss då det är över två mil hit från byn. Du kan naturligtvis även hyra bil eller moppe och köra hit på egen hand. Bland övriga stränder som är värda ett besök så kan jag även rekommendera Agios Theodotis som ligger ca 1okm från Ios by. Precis som många andra av öns vackra stränder så är denna lång med härlig vit sand och omgiven av höga berg.

Då har jag i denna guide presenterat några av alla de stränder som finns på Ios i Grekland och som du kan tillbringa dina dagar på. Men du har många fler att välja på om du reser hit. Totalt hittar du över 40 olika stränder på denna lilla ö så alla har har möjlighet att hitta en strand som passar dem bäst.