Restauranger

På denna grekiska ö kan du välja mellan att äta på många olika restauranger. Det finns traditionella grekiska restauranger som serverar genuin grekisk mat. Men det finns även matställen med internationella kök. Ios är populärt bland Italienska turister och det märks på matutbudet. Det finns flera renodlade italienska restauranger. Men personligen tycker jag inte att man åker till Ios Grekland och äter mat från andra länder. När man är här vill man ta del av det goda grekiska köket. Här kommer tips på några av mina favoriter bland restaurangerna på Ios!

  • Katogi är min favorit på ön. Här serveras traditionell grekisk mat i en härlig miljö. Du hittar det i hjärtat av den gamla byn på Ios. Detta är ett ställe som du verkligen måste äta på när du besöker Ios. I alla fall om du vill ha god grekisk mat till rimligt pris.
  • Harmony  är en mexikansk restaurang som är väldigt populär bland Ios yngre besökare. Här samlas man sent på eftermiddagen och början på kvällen för billig men bra mat tillsammans med sina vänner från natten innan. Denna restaurang ligger på klipporna ner vid havet, alldeles i början på den populära stranden Mylopotas.
  • Octopus Tree ligger i hamnen på ön och här serveras god mat från havet. Matstället har fått sitt namn av att man hänger upp dagens fångs av bläckfisk i träden innan de tillagas. En väldigt mysigt restaurang nere vid vid vattnen och ställe du inte bör missa om du befinner dig i hamnen under kvällen. Det är till och med värt att ta sig dit även om du bor i byn.
  • The Mills är ett annat populärt grekiskt hak som ligger i byn, Chora, och som serverar god och prisvärd mat. Sitt namn har det fått från vindmöllorna som ligger precis bredvid och vilka gör det enkelt att hitta till denna restaurang i Ios by.
  • Arhondiko ligger mitt i byn och här blir du serverad på deras takterrass med underbar utsikt över hela Ios by och ner mot havet. Här bjuds du på läckra grekiska rätter till överkomligt pris.
  • Drakos Fish Taverna hittar du i slutet på stranden Mylopotas och här serveras havets läckerbitar på bord som ligger ända nere vid havskanten. Ett romantiskt ställe att avnjuta en grekisk måltid i solnedgången på denna magiska grekiska ö. Detta är ett ställe du verkligen bör äta på minst en gång när du besöker Ios i Grekland.

Drakos Fish Taverna

Som sagt, du kan hitta restauranger med mat från hela världen på Ios, men jag rekommenderar att du håller dig till de som serverar grekisk mat, för det är ju trots allt det land du är i. Men det är upp till dig var du vill äta. Jag hoppas att jag lyckats få dig intresserad av någon av mina favoritställen ovan. Ios Grekland har mycket kulinariskt att erbjuda sina besökare. Det gäller bara att hitta pärlorna bland alla turistanpassade ställen som serverar slätstruken mat.

Känner du för snabbmat så måste du prova en Gyros vilken slår allt annat i snabbmatsväg. Bästa Gyrosen hittar du hos Georges Golden Pita som ligger precis bredvid den stora kyrkan längst mer i byn. Här kan jag äta hur många gyros som helst och det slår det mesta i matväg på Ios och i Grekland som helhet!