Nattlivet på Ios Grekland

Nattlivet på Ios är det som ön är mest känd för och det med rätta. Här hittar du mängder med barer och nattklubbar bland gränderna i den gamla byn. Här samlas under sommarmånaderna mängder av ungdomar och andra festsugna från hela världen. Festen pågår hela natten och långt efter att solen gått upp.

Fem favoriter i Ios nattliv

Här listar jag mina favoriter bland barer och nattklubbar på Ios. Denna Grekiska ö har ett av de bästa nöjesutbudet i hela Medelhavet och du hittar säkert dina egna favoriter bland alla de vattenhåll som finns här. Det är party dygnet runt som gäller på Ios.

Slammers Bar

Slammer Bar IosEn klassiker bland barerna på Ios och känd för sin ”Slammer with the Hammer” som går ut på att du tar på dig en hjälm. Sveper en stark drink och sen blir slagen i huvudet med en hammare, brandsläckare eller något annat lämpligt föremål som råkar vara tillgängligt. Denna bar har annars ett mexikanskt tema så passa på att testa deras tequila.

Blue Note

Ios blueDetta är den Skandinaviska baren på Ios och ett perfekt stället att träffa andra turister från Sverige och Norge för det är de nationaliteter som dominerar här. Det spelas blandad musik med inslag av klassiska svenska sommarhits så som till exempel Sommar tider av Gyllene tider.

Torget

Main SquareDetta är egentligen inte en bar utan ett litet torg med 4 barer. Min favorit bland barerna på torget är Ios Blue. Detta är ett av få ställen där du kan slå dig ner vid ett bord och njuta av en god drink medan du vila fötterna. Detta är även mittpunkten för öns nattliv. Härifrån strålar alla gränder med barer ut sig, så är det en plats du ska lära dig att hitta till på Ios så är det hit. Det kan dock vara lite svårt i början då denna gamla grekiska by är uppbyggd som en stor labyrint med smala gränder.

Sweet Irish Dream

Sweet Irish DreamNu lämnar vi barerna och går vidare till min favorit bland nattklubbarna på denna Grekiska ö. Som namnet antyder så är det irländskt tema på denna klubb. Hit går du inte förrän sent på morgonen och de stänger inte förrän på förrän solen står högt på himmelen runt 7-8. Här uppmanas du att dansa på borden och gör du det så har du en bra överblick över alla på dansgolvet. Helt klart värt ett besök om du vill ha maximal partystämning.

Rehab Bar

Rehab BarHar du fått nog av festande på Ios så kan du gå till Rehab bar för att bli omhändertagen av deras sjuksköterskor. De hjälper dig att komma i form igen och se till att du håller en tillräckligt hög alkoholhalt i blodet. Snart är du redo för party igen!