Midsommarafton på Ios i Grekland

En av de största högtiderna i Sverige är utan tvekan Midsommarafton. Eftersom många svenskar reser till Ios i Grekland så har det även blivit till en stor fest där. Det är till och med så att den svenska midsommarfesten på Ios räknas som årets höjdpunkt av många resenärer och det är nog den enskilt största festen på ön under hela sommaren.

Det börjar redan på förmiddagen då turisterna samlas vid torget i byn och då framförallt vid Flames Bar. Här festas det under några timmar och alla får möjlighet att måla sig i gult och blått. Det är ju trots allt en svensk fest även om många av deltagarna kommer från andra länder. Alla är naturligtvis välkomna att delta i detta Ios party, ju fler desto roligare!

Midsommarafton Ios GreklandPå eftermiddagen går sedan alla i samlad trupp ner mot stranden Mylopotas. Vilket resulterar i en härlig gul och blå parad hela vägen ner till stranden. På vägen stannas det för att inhandla nya drycker som snabbt går åt i det varma Grekiska klimatet på Ios. När midsommarfirandet når stranden är det inte framme vid målet. Utan det fortsätter längs hela stranden till Far Out Club som ligger vid slutet av stranden. Här håller festen på hela eftermiddagen i och kring polen samt med dans kring midsommarstången. Här ansluter ännu fler människor till festen som aldrig verkar ta slut!

Midsommarafton Far Out Ios GreklandFramåt natten förflyttas festen åter upp till byn och då framförallt till Blue Note som är den Skandinaviska baren på Ios. Här kan du fira midsommarafton hela natten lång. Midsommarfesten tar inte slut förrän långt efter det att solen åter har gått upp. Klarar du av att festa i nästan 24h? I så fall kan du känna dig stolt eftersom du har deltagit i den svenska midsommarfesten på Ios. Jag är säker på att du kommer att berätta om det för dina vänner när du kommer hem ifrån Grekland.

Svensk midsommar på Ios är en upplevelse som du inte bör missa om du är i Grekland eller har möjlighet att resa till Ios under denna tidpunkt. Det är en fest som många återkommer till år efter år och som somliga planerar hela sin resa kring. Midsommarafton är verkligen den bästa festen på Ios Grekland!